1. Home
  2. /
  3. Online marketing

Ontgrendel de kracht van online marketing

U heeft een webshop en wilt een grotere omzet realiseren. Of u denkt dat er meer potentiële klanten te bereiken zijn met uw website. Online marketing biedt ontelbare mogelijkheden om verkoop en aanvragen te stimuleren. Maar waar begin je? In welke volgorde? We vertellen u graag alles over onze gestructureerde, datagedreven werkwijze, waarmee u slim en schaalbaar kunt groeien.

We kunnen niet meer om online marketing heen

De ontwikkelingen binnen online marketing volgen elkaar in rap tempo op. Consumenten en bedrijven verwachten steeds sneller en vaker digitale aandacht. Het is een logisch gevolg van de steeds grotere rol die het internet speelt bij ons aankoopgedrag. Zo zijn er in het eerste kwartaal van 2021 91,6 miljoen online bestellingen geplaatst. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder betekende dit een stijging van 31%. Totaalbedrag: € 7,7 miljard.

Wij zien ondernemingen, stakeholders en managers verzanden in alle mogelijkheden die online marketing biedt. Daardoor bent u wellicht geneigd om er één onderdeel uit te pakken en daarop te focussen, bijvoorbeeld social media. Maar is dit de rode draad om uw groeiambities op digitaal vlak te bereiken? Hoe verhouden uw budget en tijdsbesteding zich tot uw totale groei? En wat heeft u nog meer nodig om uw doelstellingen te behalen?

Maar wat is nou precies online marketing?

Online marketing is het digitaal beïnvloeden van potentiële klanten en deze aanzetten tot een gewenste actie. Het doel is dan ook het toevoegen van een extra verkoopkanaal aan uw organisatie. Dit kan door middel van een webshop of website die leads genereert. Digitale marketing is breed en ontwikkelt zich razendsnel. Maar wat voor het ene bedrijf een recordstijging oplevert, werkt voor het andere bedrijf averechts. Deze talloze mogelijkheden roepen vaak evenzovele vragen op.

Waarom data en meetbaarheid uw sleutel zijn tot het verhogen van prestaties

De kracht van online marketing ligt voor een groot deel in de meetbaarheid van de activiteiten: van het zoek- en aankoopgedrag van uw (potentiële) klanten tot trends binnen een bepaalde sector. Uw platform en alle online marketingmiddelen die u inzet, leveren data op. Door deze te meten en te analyseren, kunt u steeds verder optimaliseren en verkrijgt u weer nieuwe, waardevolle data. Daarmee sluit u uw product of dienst steeds beter aan op de markt. Uw omzet groeit door uw online activiteiten en net zo belangrijk: diezelfde online activiteiten kunnen meegroeien. Essentieel voor deze schaalbaarheid is wel dat u vanaf het begin gestructureerd te werk gaat én weet wat uw bedrijf in zijn totaliteit nodig heeft. Maar daarover later meer.

Hoe zorgen wij voor een procesmatige benadering van online marketing?

Omdat de kracht van online marketing in het totaal van al die verschillende activiteiten ligt, kijken wij naar wat een organisatie in zijn geheel nodig heeft. Dat doen we door online marketing als een proces te benaderen dat u aan uw bedrijf toevoegt; het is veel gelaagder dan een aantal kanalen en technieken die je willekeurig selecteert en toepast. Sterker nog: als de basis niet goed zit kan dat een serieuze drempel voor uw schaalbaarheid zijn.

Datagedreven werkwijze

Onze aanpak is daarom om meteen vanaf het begin de data centraal te zetten in het proces. Het voorkomt dat u achteraf constant moet corrigeren, wat vaak tijdrovend en kostbaar is. Daarna kunnen we samen beslissen welke middelen we inzetten om uw groei te realiseren. En omdat we van structuur, overzicht en een datagedreven werkwijze houden, hebben we een model ontwikkeld dat dit proces in 5 stappen verdeelt. Het reflecteert tegelijkertijd onze integrale werkwijze en kijk op online marketing.

Met deze diensten creëren we een krachtige online positie

We geloven in een totaalaanpak waarin de onderstaande diensten ieder hun eigen, vaste plek innemen. Bent u geïnteresseerd in een specifiek onderdeel? Laat het ons weten. We leren u graag beter kennen. Samen bekijken we vervolgens hoe dit ene onderdeel in het grotere geheel binnen uw organisatie past. Zo halen we maximaal rendement uit uw marketingbudget.

Neem vandaag nog contact met ons op!

We nemen de tijd om uw organisatie grondig te leren kennen en betrekken u bij elke stap in het proces. De invulling hiervan blijft echter altijd maatwerk. Daardoor is het voor ons belangrijk dat we eerst samen rond de tafel gaan.

Wilt u weten hoe onze integrale werkwijze voor uw organisatie eruit ziet en wat u met online marketing kunt bereiken? Neem dan contact met ons op. En wie weet tot snel in ons kantoor in Waalwijk of Amsterdam!

Neem contact op

Naam is niet geldig.
Telefoonnummer is niet geldig.
E-mailadres is niet geldig.
Bericht is niet geldig.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA van Google. Hierop zijn Google's Privacy Policy en Terms of Service van toepassing.

Bedankt! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Oeps, er ging iets mis bij het versturen van uw gegevens. Mail ons, zodat we u alsnog kunnen helpen.