1. Home
 2. /
 3. Diensten
 4. /
 5. Social Adverteren

Social Adverteren

Branding- en salesdoelstellingen realiseren

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Mensen maken meestal gebruik van social media om op de hoogte te blijven van familie en vrienden, voor inspiratie of voor uitbreiding van hun zakelijke netwerk. De platformen en het aantal bezoekers zijn nog steeds groeiende.

Met betaalde content kunnen bezoekers van social media worden benaderd, wat het een interessant middel maakt voor het bereiken van een nieuwe doelgroep of een doelgroep die al interactie heeft gehad met een website.

Neem Contact Op 020 299 7200

Hoe kunnen wij uw organisatie helpen met Social Adverteren?

PositiveDigits helpt bedrijven bij het zo effectief mogelijk inzetten van social media advertenties, waarbij we de social advertising campagnes continu optimaliseren. Op basis van de resultaten en salesdoelstellingen die we de campagnes meegegeven, kunnen we gericht sturen tijdens de klantreis. Dit maakt social media adverteren uitermate geschikt voor het realiseren van branding- en salesdoelstellingen.

Advertising platformen

Om een goed beeld te krijgen van de beweegredenen van uw doelgroep, brengen we deze eerst in kaart. Vervolgens kijken we welk social advertising platform het beste hierbij past. Sociale netwerken die we inzetten zijn onder andere Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn. Wij weten van ieder social advertising kanaal welke advertentieformaten en targetingopties er mogelijk zijn om uw doelen te bereiken.

social buttons

Community & Engagement

Als de doelgroep zich kan identificeren met de merkwaarden van uw organisatie, kan er een vaste groep volgers, ofwel community, rondom uw organisatie of merk ontstaan. Zij delen de interesse voor uw organisatie en gaan daarover online interactie aan in de vorm van likes en reacties. Bij het creëren van deze vorm van betrokkenheid, ofwel engagement, gaat het niet alleen om het zenden van een boodschap van uw organisatie naar de doelgroep. Het is juist van belang dat de doelgroep de boodschap oppikt en een gewenste actie uitvoert.

Met social media advertenties kunnen we daar gericht op inspelen, omdat we weten wat er binnen de community speelt. Door uw doelgroep een bepaald gevoel bij uw bedrijf te geven, zodat het écht gaat leven onder het publiek, bouwt u uw naamsbekendheid verder uit.

we like you too - on a wall

Shopfunctionaliteit

Daarnaast kunnen we helpen bij het optimaal inrichten van een shopfunctionaliteit. Dit is de winkelomgeving van Facebook en Instagram waar u producten kunt tonen. Door deze klikbaar te maken, leidt u bezoekers naar uw website, waar ze kunnen overgaan tot aankoop. Wij implementeren en personaliseren de shopfunctie, zodat deze aansluit bij de huisstijl van uw organisatie.

keyword with shopping cart as enter key

Aanpak Social Advertising

Om adverteren op social media succesvol in te zetten, hanteren wij een strategisch aanpak. Samen met u doorlopen we de volgende stappen:

Marketing Analyse

We beginnen met een uitgebreide marketing analyse. Hierbij zoeken we enerzijds naar de specifieke doelgroep die past uw gestelde doelstelling en anderzijds waar voldoende bereik wordt genereert.

Strategie

Op basis van die gegevens bepalen we de strategie en planning. Omdat social advertising in eerste instantie focust op engagement, is het belangrijk dat dit wordt aangestuurd vanuit correcte en realistische KPI’s.

Planning

Voor social media management is PositiveDigits partner van Coosto. Coosto is een platform om het beheren van verschillende social media kanalen en het inzicht sterk te vereenvoudigen. Het platform is marktleider als het gaat om social media management. Vraag PositiveDigits naar de mogelijkheden.

Implementatie & optimalisatie

Na de implementatie monitoren we het verkeer dat uw website bezoekt en een bepaalde mate van betrokkenheid heeft getoond. Hierdoor kunnen we uw potentiële klanten nog gerichter gaan benaderen. We werken met slimme diagnostische tools die een schat aan informatie over uw doelgroep leveren. Door deze input te gebruiken en hiermee te testen, bouwen we aan een steeds betere connectie van uw bedrijf met uw doelgroep.

Wij streven naar campagnes die naast een groot bereik, ook een bijdrage leveren aan de omzet van uw onderneming.

PositiveDigits helpt met het succesvol inzetten van social advertising door:

 • Doelgroep

  Creatief omgaan met de targeting mogelijkheden

 • Rapporteren

  Heldere rapportage van de resultaten

 • Ontwikkeling

  Inhouse creatie van banner materialen, die aansluiten bij de merkbeleving

 • Bereik

  Ervaring met de meest gebruikte social media kanalen

 • Communicatie

  Duidelijke communicatie en kennisoverdracht

 • Gecertificeerd

  PositiveDigits is door Facebook geselecteerd als Marketing Partner

Op zoek naar een succesvolle langetermijnstrategie?

Neem Contact Op