1. Home
  2. /
  3. Diensten
  4. /
  5. SEO
  6. /
  7. Internationale SEO

Internationale SEO

Hoe verovert u de buitenlandse markt?

Heeft u ambities om uit te breiden binnen Europa of misschien zelfs wereldwijd? Met een internationale webshop of B2B-website wordt uw afzetmarkt een stuk groter. Omdat uw investering in tijd en middelen daarmee ook toeneemt, is een internationale SEO-strategie essentieel. En dat brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee, want waar begint u?

Wat is internationale SEO en welke uitdagingen komen daarbij kijken?

SEO is een verzameling aan technieken die het doel hebben om uw website beter vindbaar te maken op een zoekmachine. Internationale SEO bestaat uit extra uitdagingen die alleen spelen wanneer u in meerdere landen organisch vindbaar wilt zijn.

Meertalige SEO-content

Krachtige content voor iedere stap van de customer journey

Zoekwoordenonderzoek per taal uitvoeren

Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek vormt het fundament van uw oorspronkelijke content. Daarom gaan we nu datzelfde weer doen in de talen en voor de landen die u voor uw uitbreiding heeft geselecteerd. Voor internationale SEO heeft u daarnaast een vertaling nodig van uw bestaande teksten. De nieuwe content passen we aan en herformuleren we vervolgens voor deze doelgroepen.

Meertalige content is meer dan een-op-een vertalen

Helaas werkt het niet zo simpel als gewoon even al uw webteksten door Google Translate halen. Vertaalmachines worden weliswaar steeds beter, maar de allerbeste optie is nog steeds om dit door een native speaker van de doeltaal uit te laten voeren. Die weet namelijk uitdrukkingen correct om te zetten, met behoud van alle taalnuances. Het eindresultaat is een kwalitatieve en natuurlijk klinkende tekst zonder idiomatische blunders. Bovendien kan een menselijke vertaler ervoor zorgen dat uw unieke tone of voice ook in de doeltalen doorklinkt.

Culturele overwegingen

De culturele verschillen tussen landen kunnen ook een drempel zijn voor internationale SEO. Wanneer u op de hoogte bent van de principes, overtuigingen, waarden en gebruiken van een bepaalde cultuur, kan dat enorm helpen om de website aan te sluiten op een bepaalde doelgroep. Deze aanpassing staat ook wel bekend als lokalisatie.

Zo kunnen bepaalde kleuren, beelden en symbolen per cultuur een andere betekenis hebben. Door deze correct te gebruiken, voorkomt u dat u iemand beledigt en u wint bovendien het vertrouwen van uw bezoekers. Daarmee heeft u nog een reden om gebruik te maken van menselijke vertalers in plaats van een vertaalprogramma. Zij weten hoe je omgaat met de soms subtiele, maar belangrijke verschillen.

SEO techniek uitdagingen voor meertalige websites

Logische structuur in code en navigatie voor een naadloze, snelle klantervaring

Domein en URL

U heeft verschillende opties wat betreft het domein en de URL voor uw meertalige websites. De keuze die u maakt, is afhankelijk van diverse factoren, waaronder uw middelen, de grootte van het bedrijf en de doelen die u heeft voor uw website.

Hreflang tags

Er is misschien geen doorslaggevender onderdeel van uw internationale SEO-strategie dan hreflang tags. Deze laten zoekmachines weten dat uw website pagina’s bevat die zijn gemaakt voor meerdere talen en voor welke landen deze bedoeld zijn. Zonder die tags kunnen zoekmachines uw website vrijwel niet vindbaar maken. Daarnaast helpen ze de zoekmachines om gebruikers naar de juiste sites te sturen op basis van hun voorkeurstaal.

Hoe ontwikkelt u een internationale SEO-strategie?

Om uw internationale ambities richting te geven, is het van belang om eerst de markt in kaart te brengen waar u naar wilt uitbreiden. Internationale SEO kan u namelijk veel opleveren, maar vraagt tegelijkertijd om inspanning en investeringen. De juiste keuzes maken kan daarom van belang zijn voor het succes. Want stel dat u van tevoren al wist dat de markt groter is in Duitsland dan in Frankrijk?

Hier komt online marketing goed van pas en op dit vlak zetten we graag onze kennis en ervaring in. Na een uitgebreide marketinganalyse stellen we samen met u een strategie op. Deze werkwijze geeft u een stevige, datagedreven basis waarop we uw internationale groeiambities verder kunnen uitbouwen.

Benieuwd naar wat onze integrale aanpak kan doen voor uw internationale groei-aspiraties?

Neem contact op.

Naam is niet geldig.
Telefoonnummer is niet geldig.
E-mailadres is niet geldig.
Bericht is niet geldig.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA van Google. Hierop zijn Google's Privacy Policy en Terms of Service van toepassing.

Bedankt! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Oeps, er ging iets mis bij het versturen van uw gegevens. Mail ons, zodat we u alsnog kunnen helpen.