1. Home
  2. /
  3. Marketing Consulting
  4. /
  5. Online marketing in de zorg

Online marketing in de zorg

Sluit nog beter aan op de vragen van uw cliënten

Binnen online marketing in de zorg staat de connectie met uw cliënten centraal. Zo maakt u zichtbaar welke vragen en problemen er bij hen spelen. Vervolgens kunt u daar de informatieverstrekking op uw website op laten aansluiten. U bouwt daarmee een brug van datgene wat uw (potentiële) cliënt nodig heeft naar uw vorm van hulpverlening. Marketing en communicatie in de zorg kennen zo hun specifieke uitdagingen. Terecht, want op deze manier worden de vaak kwetsbare groepen goed beschermd. Onze ervaring met zorginstellingen komt hier dan goed bij van pas. Samen werken we graag aan uw vindbaarheid. Zo kunt u nog meer mensen de kwalitatieve ondersteuning bieden die ze verdienen.

Neem Contact Op 020 299 7200

Zorgmarketing sluit uw informatieverstrekking aan op cliëntvragen

Kwalitatieve informatieverstrekking op uw website is ontzettend waardevol. Gaat u maar na: de cliënt van tegenwoordig zoekt steeds meer online naar een antwoord op zijn of haar vraag. Dat kan tenslotte op elk gewenst tijdstip en is bovendien anoniem. Zeker als iemand zich nog in de oriëntatiefase bevindt, kan dat fijn zijn. Op een laagdrempelige manier stelt u iemand in de gelegenheid om vertrouwd te raken met uw organisatie en werkwijze.

Het is wel belangrijk dat u de informatie aanbiedt waarop gezocht wordt. Onze analyses geven daar op een datagedreven manier inzicht in. Zo bent u niet langer afhankelijk van benaderingen en giswerk, maar weet u nauwkeurig welke vragen er bij potentiële cliënten spelen. Door uw zorgmarketing daarop af te stemmen, kunt u hen de informatie aanreiken waar ze op dat moment naar op zoek zijn. Zo reist u als het ware met uw cliënten mee; van hun eerste vragen tot het moment dat ze de behoefte voelen om daadwerkelijk een beroep op u te doen.

Strategie op maat voor online marketing in de zorg

De juiste kennis delen op uw website geeft een professionele uitstraling. Potentiële cliënten krijgen op deze manier een goed gevoel bij uw organisatie en diensten. Toch is online marketing voor zorg en welzijn veel meer dan dat. De vraag is welke middelen en technieken u wanneer inzet en in welke mate.

Op dat punt gaan wij als online marketingbureau graag de samenwerking aan! Aan de hand van analyses en uw kennis en ervaring stellen we een online marketingstrategie op rond uw vorm van zorg. Deze maakt op een procesmatige manier zichtbaar welke stappen er nodig zijn om als instelling zo goed mogelijk op uw cliënten aan te sluiten. Dat betekent dat u altijd maatwerk geleverd krijgt dat afgestemd is op uw diensten en organisatie. Bovendien zijn al uw online marketingactiviteiten meetbaar. Daarmee heeft u een leidraad in handen waarmee u datagedreven beslissingen kunt maken; zo kunnen we bijvoorbeeld samen uw informatieverstrekking optimaliseren. Met deze holistische aanpak weet u op ieder moment in het proces waar u staat en waar u naartoe werkt. Dat is wel zo transparant.

Uw uitdagingen rond marketing in de zorgsector – onze zorg

Online marketing voor zorginstellingen kent bovendien een aantal uitdagingen. Zoekmachines als Google stellen bepaalde regels op om de kwetsbare groepen en gevoelige vraagstukken te beschermen die inherent zijn aan uw sector. Wij zetten graag onze ervaring en kennis binnen uw sector in om die bescherming te borgen.

Wilt u weten wat onze samenwerking voor uw organisatie betekent? Neem dan contact met ons op. Zo sluit u met online marketing in de zorg uw informatievoorziening aan op toekomstige cliënten, zodat ook zij uw instelling kunnen vinden, waar ze de kwaliteit en aandacht krijgen die ze verdienen.

Samen uw informatievoorziening aansluiten op uw cliënten?

Naam is niet geldig.
Telefoonnummer is niet geldig.
E-mailadres is niet geldig.
Bericht is niet geldig.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA van Google. Hierop zijn Google's Privacy Policy en Terms of Service van toepassing.

Bedankt! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Oeps, er ging iets mis bij het versturen van uw gegevens. Mail ons, zodat we u alsnog kunnen helpen.